Pentru 4-8 persoane:
Imagine cu caracter informativ. |
Pentru aluat:
120 g untura
450 g faina
1/2 lingurita sare
4 linguri lapte
150 ml apa calda
un galbenus pentru uns
Pentru umplutura:
500 g carne
1 lingura cimbru
1 lingura salvie
1/4 lingurita nucsoara
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper
Mod de preparare:
1.Pentru aluat,se amesteca faina cu sarea si se cerne.Untura si laptele se pun pe foc cu apa pentru a topi toata untura si apoi se toarna peste faina.Se amesteca cu lingura de lemn si apoi se framanta bine,circa 10 minute.Se lasa deoparte pana se face umplutura,dar se mai framanta din cand in cand de doua ori.
2.Se toaca toata carnea,se pune intr-un vas,se adauga condimente,se amesteca,se aduna intr-o bila mare si se lasa deoparte.
3.Se opreste o treime de aluat pentru capac,restul aluatului se intinde si se transfera in forma de copt.
4.Se pune umplutura care se aranjeaza frumos,se acopera cu capacul de aluat,se unge cu galbenus,se face o gaura pentru a lasa aburii sa iasa si se da la cuptor pentru 30 de minute la foc mare si doua ore la foc mic.Se lasa sa se raceasca in forma de copt.
Timp de preparare:60 minute
Coacere:2 ore si 30 minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu